top of page

Lokakuun viinivinkki:
Pinot Meunier

Samppanja on ollut aina juhlallisuuksien ehdoton suosikkijuoma. Pystymme kuulemaan ajatuksissamme pullonkorkin pehmeän poksahduksen ja tuntemaan kuplien kujeilevan leikittelyn kielemme päällä. Ilmiselvää on kuitenkin, ettei elämä ole pelkkiä Madame de Pompadourin pitoja, uusien laivojen vesille laskua ja maailmanmestaruutta. Samppanja on myös arkisten hetkien ilon tuoja. Se on helppo yhdistää ystävyyteen, pieniin romanttisiin tekoihin tai vaikkapa itsekseen rauhoittumisen hetkeen tummana syysiltana.

 

Samppanjan valmistuksessa sallitaan käytettäväksi kolmea rypälettä. Pinot Noir ja Chardonnay ovat meille varmasti tuttuja, mutta entäpä salaperäisempi Pinot Meunier? Pinot Meunier on punainen rypäle, joka on läheistä sukua Pinot Noirille. Sen koti on Champagnessa Valleé de la Marnen alueella ja nimi Meunier tarkoittaa suomeksi mylläriä, johtuen siitä, että viinilehden alapinta näyttää aina jauhoiselta. Rypälettä viljellään myös esimerkiksi Saksassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa. Samppanjan pyhässä kolminaisuudessa Pinot Meunier tuo viiniin hedelmäisyyttä ja kypsyyttä. Kysymys kuuluukin, onko Pinot Meunier 80-luvun pop trion kolmas jäsen, jonka nimeä ei kukaan muista vai tekeekö se säihkyvää soolouraa?

 

Suosittelemmekin maistamaan samppanjaa, joka on tehty puhtaasti Pinot Meunierista, se johdattaa sinut varmasti uuteen seikkailuun. Tässä seikkailussa makupaletillesi saapuu ihania keltaisten hedelmien aromeja, persikkaa ja omenaa. Vaikka rypäle mielletäänkin helposti rosoisemmaksi kaveriksi, tasoittavat kulmia hunaja, pähkinä ja runsas hedelmäisyys. Kaikki tämä samassa paketissa tuo samppanjaan syvyyttä ja eleganssia.

 

Tummien rypäleitten samppanjat sopivat moneen. Jos maltat olla kulauttamatta kaikkea aperitiivina, runsaat samppanjat toimivat erinomaisesti esimerkiksi syksyisten sieniherkkujen aisapariksi, vaalean lihan tai leikkeleitten vierelle tai klassisesti kalan käsikynkkään.

 

SAUVAGE MEUNIER BRUT NATURE CHAMPAGNE

La Vallée de la Marne, Champagne, France

Rypäle: 100% Pinot Meunier

Grapessa voit maistaa Meunieur-rypäleestä tehtyä Famille Delouvinin tuottamaa Sauvage Meunier Brut Nature -samppanjaa. Alkosta löytyy useita Meunier-rypäleestä tuotettuja samppanjoita.

Katso tästä mitä muuta tarjolla laseittain Grapessa juuri nyt! >

DSCF2116.jpeg
bottom of page