top of page
Viinisiskot_yhteispiirros.png

Kesäkuun viinivinkki:
Pét Nat

Me Grape Wine Barissa olemme ympäri vuoden sitä mieltä, että kuplat kuuluvat olennaisena osana hyvään elämään, oli sitten kyse arjesta tai juhlasta. Kuitenkin varsinkin kesää kohti mentäessä erityisen hyvin toimivat leikkisät pét natit, joiden huikentelevainen luonne saa makunystyrät ja mielen lomafiiliksiin, ja sukat pyörimään sandaaleissa! 

Pét nat, joka tunnetaan myös nimellä pétillant naturel, ja méthode ancestral, on kuohuviininvalmistusmenetelmä, joka on viime vuosina nostanut vahvasti päätään. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään uusi villitys, vaan tällä menetelmällä kuohuvia on valmistettu jo pitkään ennen samppanjamenetelmän keksimistä. Lyhykäisyydessään valmistus tapahtuu siten, että käymisen ollessa vielä kesken, viini pullotetaan, ja villihiivat vievät käymisen pullossa loppuun asti. Sivutuotteena viiniin muodostuu kuplat, jotka ovat tyyliltään varsin maltilliset. 

Viineihin käytettyjä rypälelajikkeita on laidasta laitaan niin valkoisista kuin punaisistakin. Vaikka jokainen viini onkin erilainen yhdistelmä niin rypäleen ominaismakuja, alkuperää, ja tuottajan tyyliä, yhdistää pét nateja useimmiten kevyen pirskahteleva suutuntuma, raikkaus ja energisyys.

PET NAT, LOIMER

Kamptal, Itävalta

Rypäleet: 61% Muskateller, 39% Grüner Veltliner

 

Raikas tuoksu, jossa litsiluumua ja hieman aromaattisuutta. Maku on tasapainoisen hedelmäinen ja puhdaspiirteinen kuplien raikastaessa kokonaisuutta miellyttävästi.

Loimerin Pét Natia pääset maistamaan Grapessa. Alkon valikoimista viini löytyy nimellä Loimer Pet Nat Trocken valikoiduista myymälöistä ja tilausvalikoiman tuotteena.

Katso tästä mitä muuta tarjolla laseittain Grapessa juuri nyt! >

Grape_Loimer_Pet_Nat.jpg
bottom of page